Višnjevi pralineji
Recept je iz: Rudolph van Veen
Višnjev ganaš
Čokolado nasekljamo. Zavremo smetano, sladkor in višnjev liker. S toplo smetano prelijemo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Dodamo maslo. Ganaš damo v dresirno vrečko in pustimo v hladilniku okrog 30 minut, da se malo strdi. Na papir za peko iztisnemo kroglice ganaša in na sredino damo višnjo. Kroglice ganaša damo v zamrzovalnik.
Topljenje čokolade
Dve tretjini čokolade stopimo nad parno kopeljo. Vmešamo preostalo čokolado in počakamo, da se povsem stopi in ima temperaturo največ 31 °C.
Izdelava pralinejev
Kroglice ganaša z višnjami potopimo v čokolado. Premešamo sladkor v prahu in cimet. Pralineje povaljamo v tej mešanici. Preden pralineje postrežemo, počakamo, da se malo strdijo.
Dodatni pripomočki
Dresirna vrečka, termometer
Višnjev ganaš
Čokolado nasekljamo. Zavremo smetano, sladkor in višnjev liker. S toplo smetano prelijemo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Dodamo maslo. Ganaš damo v dresirno vrečko in pustimo v hladilniku okrog 30 minut, da se malo strdi. Na papir za peko iztisnemo kroglice ganaša in na sredino damo višnjo. Kroglice ganaša damo v zamrzovalnik.
Topljenje čokolade
Dve tretjini čokolade stopimo nad parno kopeljo. Vmešamo preostalo čokolado in počakamo, da se povsem stopi in ima temperaturo največ 31 °C.
Izdelava pralinejev
Kroglice ganaša z višnjami potopimo v čokolado. Premešamo sladkor v prahu in cimet. Pralineje povaljamo v tej mešanici. Preden pralineje postrežemo, počakamo, da se malo strdijo.
Dodatni pripomočki
Dresirna vrečka, termometer
sestavine
- Višnjev ganaš350 g bele čokolade 100 ml smetane za stepanje 1 žlica sladkorja malo višnjevega likerja 90 g hladnega masla 150 g zamrznjenih višenjObliv500 g mlečne čokolade 100 g sladkorja v prahu 1 žlica cimeta
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami