Torta trufel
Recept je iz: Rudolph van Veen
Čokoladni biskvit
Pečico segrejemo na 180 °C. Maslo stopimo. Penasto stepemo jajca in sladkor. Presejemo moko in kakav ter ju v dveh rundah previdno vmešamo v stepena jajca. Primešamo stopljeno maslo. Testo vlijemo v tortni model s snemljivim dnom, ki smo ga pred tem namastili in obložili s papirjem za peko. Biskvit pečemo okrog 20 minut in ga pustimo, da se ohladi.
Čokoladni ganaš za trufel
Zavremo mleko s smetano za stepanje. Nasekljamo čokolado in jo prelijemo z vročim mlekom in smetano. Mešamo, dokler ne dobimo gladkega ganaša. V ganašu stopimo maslo in pustimo, da se ohladi.
Italijanski beljakov sneg
Beljake stepamo z malo sladkorja, dokler ne dobimo trdega snega. Zavremo vodo s preostalim sladkorjem do temperature 121 ºC. Sirup vlijemo v beljake in stepamo, dokler zmes ne postane trda in skoraj hladna. Sneg postopoma vmešamo v ganaš.
Vodoravno prepolovimo čokoladni biskvit. Plast čokoladnega ganaša namažemo po spodnjem biskvitu, nato ga prekrijemo z zgornjim biskvitom. Robove in zgornjo stran premažemo z ganašem in obložimo s čokoladnimi mrvicami. Preostali ganaš damo v dresirno vrečko z okroglim nastavkom in na torto napišemo besedo "trufel". Torto pustimo v zamrzovalniku okrog 30 minut, da se strdi, in potresemo s kakavom v prahu.
Dodatni pripomočki
Plastična
folija, tortni model s snemljivim dnom premera
Čokoladni biskvit
Pečico segrejemo na 180 °C. Maslo stopimo. Penasto stepemo jajca in sladkor. Presejemo moko in kakav ter ju v dveh rundah previdno vmešamo v stepena jajca. Primešamo stopljeno maslo. Testo vlijemo v tortni model s snemljivim dnom, ki smo ga pred tem namastili in obložili s papirjem za peko. Biskvit pečemo okrog 20 minut in ga pustimo, da se ohladi.
Čokoladni ganaš za trufel
Zavremo mleko s smetano za stepanje. Nasekljamo čokolado in jo prelijemo z vročim mlekom in smetano. Mešamo, dokler ne dobimo gladkega ganaša. V ganašu stopimo maslo in pustimo, da se ohladi.
Italijanski beljakov sneg
Beljake stepamo z malo sladkorja, dokler ne dobimo trdega snega. Zavremo vodo s preostalim sladkorjem do temperature 121 ºC. Sirup vlijemo v beljake in stepamo, dokler zmes ne postane trda in skoraj hladna. Sneg postopoma vmešamo v ganaš.
Vodoravno prepolovimo čokoladni biskvit. Plast čokoladnega ganaša namažemo po spodnjem biskvitu, nato ga prekrijemo z zgornjim biskvitom. Robove in zgornjo stran premažemo z ganašem in obložimo s čokoladnimi mrvicami. Preostali ganaš damo v dresirno vrečko z okroglim nastavkom in na torto napišemo besedo "trufel". Torto pustimo v zamrzovalniku okrog 30 minut, da se strdi, in potresemo s kakavom v prahu.
Dodatni pripomočki
Plastična folija, tortni model s snemljivim dnom premera
sestavine
- Biskvit50 g masla 6 jajc 190 g sladkorja 190 g moke 1 žlica kakava v prahuGanaš75 ml mleka 75 ml smetane za stepanje 250 g temne čokolade 120 g zmehčanega maslaSneg3 beljaki 250 g sladkorja 75 ml vodeDodatno200 g mrvic iz temne čokolade
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami