Ribja zloženka

Čebulo olupimo in narežemo na debele rezine v obliki polmeseca (kot za fižolovo solato).

Večji lonec postavimo na štedilnik in prižgemo ogenj, dodamo pol čajne skodelice oljčnega olja in ga segrejemo. Čebulo damo v segreto olje in mešamo, dokler ne postekleni.

Liste polovice snopa peteršilja ločimo od stebelc. Nasekljamo jih, a ne predrobno.

Dodamo dva ščepca soli. Nadaljujemo s praženjem in mešamo. Prilijemo še malo oljčnega olja. Ko čebula rahlo postekleni, dodamo nasekljani peteršilj in premešamo. Lonec odstavimo s štedilnika.

Na šibek ogenj damo drugo ponev, vlijemo malo oljčnega olja in ga segrejemo. Vanj damo dve do tri žlice čebule s peteršiljem in jo razporedimo.

Očiščene skuše vzamemo iz hladilnika in jih s prečnimi rezi narežemo na (okrogle) rezine. Narezane skuše razporedimo po čebuli v ponvi. Preostalo čebulo razporedimo po skušah v ponvi. Malce povečamo ogenj.

V posodo izcedimo limonin sok. Dodamo ribjo osnovo, dodamo poper in cimet po okusu ter tri ščepce soli. Osnovo počasi prelijemo po skušah.

Zeleno limono narežemo na tanke rezine in dodamo vsebini ponve.

Ločimo liste štirih do petih stebelc peteršilja in jih razporedimo po ribi.

Ko ribja juha zavre, zmanjšamo ogenj, pokrijemo ponev in kuhamo 15 minut na rahlem ognju. Pripravljeno ribjo zloženko damo na krožnik. Posujemo s cimetom in poprom ter postrežemo.

sestavine

  • Sestavine4 čebule oljčno olje 0.5 snopa peteršilja 1 limona - sok 1 kozarec ribje osnove sol in poper cimet 1 zelena limona 4 vejic peteršilja

Priprava