Rebrca boemboe Bali
Dodatne potrebščine
Predhodno segreta pečica na 280 °C
Olje za cvrtje
Priprava
Rebrca boemboe Bali
Šalotke olupimo in nasekljamo, česen olupimo in narežemo. Feferon narežemo in nastrgamo ingver. Oreščke kukui, šalotke, ketjap, ingver, česen in feferone damo v možnar in zmečkamo v pasto. Rebrca premažemo z boemboejem in pustimo, da se marinirajo vsaj dve uri. Nato jih narežemo na enake kose, debele približno dva ali tri rebra. Pečico segrejemo na programu za žar do približno 280 °C. Pekač obložimo z aluminijasto folijo in po njej porazdelimo rebrca. Pečemo jih približno 40 minut oziroma dokler ne porjavijo na vrhu.
Tamarindina omaka
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in čebulo pražimo, dokler ne postekleni. Dodamo zvezdasti janež in tamarindino pasto ter še malo popražimo. Zalijemo s pomarančnim sokom.
Nasvet: rebrca boemboe Bali lahko spečemo tudi na žaru, le poskrbimo, da se pečejo zelo počasi.
Postrežba
Rebrca boemboe Bali lahko postrežemo z belim rižem in kuhano zelenjavo.
sestavine
- Rebrca boemboe Bali5 oreščkov kukui 4 šalotke 100 ml ketjapa medja 4 cm ingverja 3 stroki česna 2 rdeča feferona 2 kg rebrcTamarindina omaka2 čebuli 4 zvezdasti janeži 2 žlici tamarindine paste 200 ml pomarančnega soka