Rdeča pica iz testenin
Recept je iz: Rachel Khoo
Priprava
1. Špagete kuhamo v vreli slani vodi okrog 10 minut da bodo al dente. Nato jih odcedimo skozi cedilo. Pustimo, da se dobro osušijo.
2. Segrejemo električni žar. Medtem začnemo pripravljati preprosto rdečo omako. V srednje veliki kozici do vretja segrejemo paradižnik iz pločevinke z origanom, soljo in poprom. Po petih minutah vretja omako zmeljemo s paličnim mešalnikom ali v obrokih v namiznem mešalniku. Dodamo sol, poper in sladkor.
3. Razgrnemo čisto kuhinjsko krpo in nanjo stresemo špagete. Povaljamo jih, da odstranimo vso odvečno vlago.
4. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja. V veliki skledi razžvrkljamo jajca z origanom, soljo in poprom. Špagete damo v skledo z jajci in jih dobro premešamo z jajci. To najlažje naredimo kar z rokami.
5. Ko je olje v ponvi zelo vroče, dodamo špagete (dovolj jih je za dve podlagi) in jih enakomerno razporedimo po ponvi. Pečemo jih okrog 4 minute oziroma tako dolgo, da je podlaga lepo zlatorjava in hrustljava.
6. Prelijemo s paradižnikovo omako, razporedimo filete inčunov in potresemo olive. Postavimo pod žar za štiri do pet minut. Potresemo z listki bazilike.
Priprava
1. Špagete kuhamo v vreli slani vodi okrog 10 minut da bodo al dente. Nato jih odcedimo skozi cedilo. Pustimo, da se dobro osušijo.
2. Segrejemo električni žar. Medtem začnemo pripravljati preprosto rdečo omako. V srednje veliki kozici do vretja segrejemo paradižnik iz pločevinke z origanom, soljo in poprom. Po petih minutah vretja omako zmeljemo s paličnim mešalnikom ali v obrokih v namiznem mešalniku. Dodamo sol, poper in sladkor.
3. Razgrnemo čisto kuhinjsko krpo in nanjo stresemo špagete. Povaljamo jih, da odstranimo vso odvečno vlago.
4. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja. V veliki skledi razžvrkljamo jajca z origanom, soljo in poprom. Špagete damo v skledo z jajci in jih dobro premešamo z jajci. To najlažje naredimo kar z rokami.
5. Ko je olje v ponvi zelo vroče, dodamo špagete (dovolj jih je za dve podlagi) in jih enakomerno razporedimo po ponvi. Pečemo jih okrog 4 minute oziroma tako dolgo, da je podlaga lepo zlatorjava in hrustljava.
6. Prelijemo s paradižnikovo omako, razporedimo filete inčunov in potresemo olive. Postavimo pod žar za štiri do pet minut. Potresemo z listki bazilike.
sestavine
- Podlaga iz testenin150 g špagetov 1 žlica oljčnega olja in še nekaj za pokapanje 2 jajci razžvrkljani ščep origanaRdeči preliv400 g vloženega češnjevega paradižnika (preberite opombo) 1 žlička prigana velik ščep soli 50 g črni oliv odcejenih in razkoščičenih 6 filetov inčunov odcejenih 6 večjih listkov bazilike
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Čili z morskimi sadeži v skodelicah iz tortilj
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Parjeni mehki kruhki
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Rachel Khoo
Hrustljava riba z metino-grahovim pirejem
Recepti Rachel Khoo
Podzemni eklerji
Recepti Rachel Khoo
Krompirjevo pecivo s sladko svinjino, pečenim paradižnikom in pečenim jajcem
Recepti Rachel Khoo
Magdalenice z limonino kremo