"Poletino" z artičokami
Artičoke kuhajte v vreli slani vodi 40 minut. Razdelite jih na dva dela.
Artičokam iz 1. skupine odrežite stebla in glave postavite v pekač.
Pske narežite in jih popecite na olivnem olju. Dodajte nasekljan peteršilj in
sol. Premešajte. Pske z omako potresite po artičokah v pekaču, dodajte še
sveže nariban parmezan in pecite v pečici na 180 stopinjah celzija 10 minut.
2. skupini artičok izrežite "srčke", ki jih prerežete na polovico.
V vrelo osoljeno vodo počasi vmešajte koruzni zdrob. Mešajte 15 minut.
Operite šparglje, jih narežite in vmešajte v polento. Dodajte nasekljano
baziliko. Polento razporedite v modelčke in pustite, da se ohladi, potem pa jo
stresite iz modelčkov, jo narežite in popecite na olivnem olju.
Roast beef narežite prečno na vlakna na tagliato ter koščke na hitro popecite
na oljčnem olju. Dodajte nasekljano šalotko, čili, srčke artičok in češnjev
paradižnik. Dodajte kose polente in na rahlo premešajte. Dodajte še
narezano rukolo in zalijte z nekaj vode v kateri so se kuhale artičoke.
Postrezite: na krožnik naložite polentino ter gratinirane artičoke.

sestavine

  • Sestavine artičoke roast beef koruzni zdrob šparglji sveža bazilika pski; cvetovi česna sveži peteršilj sol oljčno olje parmezan čili v stroku češnjev paradižnik šalotka sveži timijan drobnjak rukola rukola

Priprava