Piščančja jetrca s šerijem
Recept je iz: Rachel Allen
V ponev vlijemo oljčno olje in ga postavimo na srednji ogenj. Ko se olje segreje, dodamo česen in jetrca, solimo in popramo. Jetrca pražimo dve do tri minute na obeh straneh oziroma dokler zunanjost rahlo ne porjavi, notranjost pa je še vedno rožnata.
Dodamo šeri, povečamo ogenj in pustimo, da vre eno do dve minuti. Ponev odstavimo in vmešamo peteršilj. Jetrca postrežemo takoj s hrustljavim kruhom, s katerim lahko zajamemo vse sokove.
sestavine
- Sestavine2 žlici oljčnega olja 1 strok česna nasekljan 300 g svežih piščančjih jetrc 1.5 žlici nasekljanega peteršilja 75 ml suhega šerija recimo fino ali manzanilla morska sol in sveže mleti črni poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rachel Allen
Fritata s slanino in grojerjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Rachel Allen
Mehiški škampi s paradižnikovo in guacamole omako
Recepti Rachel Allen
Juha s škampi in krutoni s česnovo majonezo
Recepti Rachel Allen
Opečenec in cimetov mascarpone
Recepti Rachel Allen
Pita s puranom in šunko
Recepti Rachel Allen
Bel kvašen kruh
Recepti Rachel Allen
Pita s sirom, paradižnikom in baziliko
Recepti Rachel Allen
Sirova torta s čokolado in lešniki
Recepti Rachel Allen
Sladoled s čokolado in karamelno kremo