Pikantni skušini žepki

Priprava

Testo za žepke

Stopimo maslo. V moki naredimo jamico in vanjo ubijemo jajce. Nato v jamico dodamo maslo, sol in vodo. Po malem dodajamo moko in zamesimo gladko testo. Testo zavijemo v plastično folijo in pustimo počivati 30 minut.

 

Nadev

Korenje narežemo na kocke in na hitro blanširamo. Ohladimo ga v mrzli vodi. Osmukamo in narežemo listnato zeleno. Mlado čebulo narežemo na obročke. Zelenjavo pomešamo s skušo, ingverjem v prahu in samblom. Razžvrkljamo jajce in ga dodamo.

 

Testo na tanko razvaljamo na pomokanem pultu in z rezalnikom izrežemo kroge. Rob testa namažemo z jajcem, na sredino dodamo žlico nadeva in testo zapremo. Rob žepkov pritisnemo z vilicami ali ga s prsti privihamo navzgor. V voku ali cvrtniku segrejemo olje do približno 180 ºC in žepke ocvremo do zlatorjavega. Pustimo jih, da se odcedijo na papirnati brisači.

 

 

Hitra čilijeva omaka

Feferon narežemo na koščke. Česen olupimo in narežemo na koščke. Osmukamo koriander. Feferon, česen, paradižnikovo mezgo, sladkor v prahu, koriander, vodo ter sok limone in limete dobro zmeljemo v multipraktiku, da dobimo omako.

 

Postrežba

Skušine žepke postrežemo s čilijevo omako.

 

Dodatne potrebščine

olje za cvrtje

papirnata brisača

rezalnik za testo premera 10 cm

moka za razvaljanje testa

 

sestavine

  • Testo za žepke50 g masla 250 g moke 1 jajce za testo 1 jajce za zapiranje ščepec soli 75 ml vodeNadev100 g korenja 4 vejice listnate zelene 1 mlada čebula 200 g prekajene skuše ščepec ingverja v prahu 1 žlica samblaHitra čilijeva omaka1 rdeč feferon 1 strok česna 1 žlica paradižnikove mezge 4 žlice sladkorja v prahu 3 vejice koriandra 100 ml vode 1 limona 1 limeta

Priprava