Nadevan dušen zajec
Priprava:

Zajca očistimo drobovine, jetra pa shranimo. Zajca znotraj in zunaj natremo s soljo in poprom.

Za nadev:

V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in popražimo jetra, ledvičke, 3 strte stroke česna v lupini, čilijeve kosmiče in na kocke narezan krompir. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo, dokler se krompir ne zmehča. Nato dodamo olive, komarček, cvetove komarčka in kuhamo še 1-2 minuti. Ogenj ugasnemo in s polovico mešanice nadevamo zajca. Za zapiranje zajca uporabimo zobotrebce ali kuhinjsko vrvico.

Nadevanega zajca položimo v visok lonec in pobrizgamo s približno 4 žlicami oljčnega olja. Če nam je v ponvi ostalo kaj olja od praženja, ga lahko dodamo za okus. Kuhamo na rahlem ognju 20 minut, nato ogenj povečamo in kuhamo še 25 minut.

Ko je zajec kuhan, dodamo kozarec belega vina, pokrijemo in pustimo rahlo vreti 5-10 minut. Nato zajca vzamemo ven in ga položimo na rezalno desko.

Omaki, ki je ostala v loncu, dodamo zelenjavno mešanico, ki smo jo prej dali na stran.

Zajca razrežemo s kuhinjskimi škarjami in nadev zvrnemo na krožnik, zajca narežemo na kose in jih položimo na zelenjavo.

S preostalo zelenjavno omako prelijemo kose zajca.

Okrasimo s cvetovi divjega komarčka.

 

 


sestavine

  • 1 zajec 3 krompirji 1 pest oliv cvetovi komarčka 1 šopek divjega komarčka 1 šopek rožmarina 1 šopek žajblja 3 stroki česna v lupini 0.5 žličke čilijevih kosmičev 1 kozarec belega vina 6 žlic oljčnega olja zobotrebci

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse