Kremasta čebulna omaka
Recept je iz: Sara Chafak
Priprava
Čebulo narežemo na tanke
trakove. Zmečkamo česen. Dušimo v ponvi na maslu ali olju na srednje močnem
ognju, dokler se ne zmehčajo. Dodamo začimbe, telečjo jušno osnovo, smetano in
sir. Kuhamo, dokler se ne zgosti.
Postrežemo na primer ob piščancu
sestavine
- Sestavine0.5 kg olupljene čebule 4 stroke česna 1 žlica masla 1 žlička oljčnega olja 100 g zdrobljenega modrega sira s plemenito plesnijo 3.5 dl smetane sol in poper 1 žlička mlete papike 0.5 žličke cimeta 1.5 dl svežega nasekljanega peteršilja 1 žlička telečje jušne osnove
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Annabel Langbein
Omaka iz korenja
Recepti Nenad Veljković
Omaka za žar
Recepti Annabel Langbein
Preliv Annabele Langbeinon z indijskimi oreščki in gorčico
Recepti Annabel Langbein
Zlata marmelada Annabel Langbein
Recepti Michela Chiappa
Zelena omaka s peteršiljem in česnom
Recepti Annabel Langbein
Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein
Recepti Adrian Richardson
Krema iz pokrovač, gob in tofuja
Recepti Namaz iz lešnikov in čokolade