Kerebič
Priprava:

Za pripravo testa za kerebič v posodo vsujemo moko. Dodamo maslo, pecilni prašek, sol, zelo malo olja in stepemo. Dodamo vodo, da se testo poveže in stepamo naprej. Dobro stepeno in malce vlažno testo razporedimo na raven krožnik in ga damo v hladilnik za 30 minut, da počiva. Tako se bo testo povezalo.

Orehe drobno nasekljamo. Posujemo jih s kristalnim sladkorjem in dobro premešamo.

Pekač pokrijemo s papirjem za peko.

Testo, ki je počivalo, vzamemo iz hladilnika in odtrgamo kos v velikosti oreha. Z rokami ga oblikujemo v kroglico, s prstom naredimo luknjico na sredini, kamor dodamo mešanico sladkorja in orehov, nato pa testo zapremo tako, da v njem ostane žepek. Postopek ponovimo s preostankom testa.

Pripravljene kerebiče razporedimo na pekač in pečemo 15 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 180 stopinj.

Za beze damo beljake v posodo in jih stepamo, dokler ne postanejo beli. Počasi dodajamo sladkor v prahu. Stepamo na visoki hitrosti, dokler se jajca in sladkor ne dvignejo in zgostijo.

Pečene kerebiče vzamemo iz pečice.

Papir za peko položimo na drug pekač in z žlico razporedimo zmes na dele, ki so dovolj veliki, da lahko nanj postavimo en kerebič. Na vsak kupček položimo en kerebič. V pečici, segreti na 180 stopinj, pečemo kerebiče še 15 minut, dokler se beze ne napihne.

Pečene kerebiče z bezejem pustimo, da se ohladijo, da jih lahko odstranimo s papirja za peko. Ko se ohladijo, beze odstranimo s papirja za peko in jih položimo na krožnik. Posujemo s cimetom in postrežemo. 

sestavine

  • Za testo3 kozarci moke 200 g masla 1 čajna žlička pecilnega praška 1 ščepec soli oljčno olje 1.5 kozarec orehov 1 jušna žlica kristalnega sladkorjaZa beze3 beljaki 3 čajne skodelica sladkorja v prahu cimet

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse