Ingverjev puding

Priprava:

1. Maslo in sladkor stepemo do penaste kreme. Jajca dodajamo postopoma, po vsakem premešamo.

2. Kandirani ingver narežemo na majhne kocke in ga dodamo v zmes. Polovico moke in pecilnega praška presejemo nad posodo. Dodamo mleko in previdno premešamo. Zatem dodamo še preostalo presejano moko. Premešamo.

3. Namastimo porcelanaste posodice in vanje razdelimo zmes. Damo jih na napravo za soparo. Nadnje položimo namaščen kos papirja za peko in jih pokrijemo. Pudinge pustimo v sopari 35 do 40 minut.

4. Za pripravo kokosove kreme v kozico vlijemo kokosovo smetano skupaj z rumenjaki, sladkorjem in gustinom. Mešamo in zmes segrejemo na majhnem ognju 5 do 10 minut.

5. Vsak puding v skledici obrnemo in prelijemo s kokosovo kremo. Lahko jih tudi potresemo s kandiranim ingverjem.

sestavine

  • Puding100 g zmehčanega masla 0.5 skodelice sladkorja 2 jajci 100 g kandiranega ingverja 1 skodelica moke 2 žlički pecilnega praška 0.5 skodelice mleka 100 g zmehčanega masla 0.5 skodelice sladkorja 2 jajci 100 g kandiranega ingverja 1 skodelica moke 2 žlički pecilnega praška 0.5 skodelice mleka 100 g zmehčanega masla 0.5 skodelice sladkorja 2 jajci 100 g kandiranega ingverja 1 skodelica moke 2 žlički pecilnega praška 0.5 skodelice mleka 100 g zmehčanega masla 0.5 skodelice sladkorja 2 jajci 100 g kandiranega ingverja 1 skodelica moke 2 žlički pecilnega praška 0.5 skodelice mlekaZa kokosovo kremo1 skodelica kokosove smetane 2 rumenjaka 2 žlici sladkorja 2 žlici gustina

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse