Donna Hay
Donna Hay je z osmimi leti vstopila v kuhinjo, prijela za kuhalnico in se ni več menila za nič drugega. Zdaj je vodilna urednica za kulinariko in najbolj prodajana avtorica v Avstraliji. Njena hrana, recepti in aranžmaji so osredotočeni na enostavne sestavine in preprosto pripravo ter na lepo predstavitev. To je njen zaščitni znak, s katerim dviguje standarde kuhanja, prek časopisa pa navdihuje novo generacijo kuharjev po vsem svetu.
Donnina kariera kulinarične pisateljice in urednice se je začela, ko je imela devetnajst let, s petindvajsetimi leti pa je postala urednica kulinarične revije Marie Claire. Piše tudi zelo priljubljeno kulinarično kolumno v nedeljskih izdajah časopisov News Limited in Herald. Na podelitvi mednarodnih nagrad januarja 2007 so jo izbrali za eno od "sedmih veličastnih" kulinaričnih avtorjev. Njeno zelo uspešno linijo gospodinjskih aparatov trenutno prodajajo v verigi trgovin David Jones v Avstraliji.
Pred kratkim so v Avstraliji predstavili Donnine komplete za peko slaščic in tort s povsem naravnimi sestavinami, kar daje okus pristne domače kuhinje. Bistvo metode Donne Hay je v tem, da stvari čim bolj poenostavi in jih približa vsakomur. Donna živi v Sydneyju z možem Billom in sinovoma Tomom ter Angusom.
Recepti Jagnjetina, halumi in jajčevci na žaru
Priprava: 1. Za marinado v posodi zmešamo zmleti česen, med, oljčno olje in origano. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo. 2. Če pripravljamo dolge tanke jajčevce (azijske), jih razpolovimo po...
Recepti Lahki borovničevi mafini
Način priprave: 1. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in sladkor v prahu. Naredimo jamico. 2. V jamico zlijemo olje, sveže mleko, jajce in izvleček vanilje. Najprej premešamo sestavine v jam...
Recepti Kokosov žele z mangom
Način priprave: 1. V skledo damo toplo vodo in jo potresemo z želatino. Premešamo. 2. V kozici segrejemo kokosovo smetano skupaj s sladkorjem v prahu, z izvlečkom vanilje in limonovim sokom. Zmes...
Recepti Piščanec z limono in česnom
Način priprave: 1. Vzamemo dva majhna piščanca iz čim bolj naravne reje. Položimo ju na pekač, obložen s papirjem za peko. 2. Limono narežemo na četrtine. Stroke česna ločimo, vendar jih ne olupi...