Antonio in Gennaro
Antonio Carluccio je leta 1958, ko je bil 21 let star, začel kuhati preproste jedi zase in za svojega sostanovalca na Dunaju. Danes Antonio slovi po ljubeznivosti, rezkem glasu in divjih sivih laseh ter velja za botra italijanske kuhinje. Antonio Carluccio je rojen v južni Italiji, vendar je odraščal na gozdnatem severozahodu države, kar mu je omogočilo pridobiti širok vpogled v kuhanje. Na severu države je skupaj z očetom začel nabirati gobe. Imel je le sedem let, ko je nabiranje gob postala njegova strast. Antonio je pozneje živel 13 let v Nemčiji, leta 1975 pa se je preselil v London, kjer je med študijem trgoval z italijanskimi vini. Antonio je leta 1981 prevzel vodenje restavracije Neal Street v Covent Gardnu, po nekaj letih pa je postal njen lastnik vse do leta 2006, ko je restavracija zaprla svoja vrata. Leta 1983 je začel delati na televiziji, kjer je govoril o sredozemski prehrani. Spodbudili so ga k pisanju svoje prve knjige. Izdal je še dvanajst knjig, ki so jih izdali po vsem svetu, in sodeloval v številnih televizijskih oddajah. Zanj kot kuharja je najbolj pomembno ostati zvest svojemu domu ter italijanskim sestavinam in tradiciji kuhanja.
Gennaro Contaldo se je rodil 21. januarja
1949 v mestu Minora v Italiji. Odrasel je v manjši vasi, kjer je vzljubil
hrano. Veselil se je vsakdanjega lova s svojim dedom in očetom ter nabiranja
zdravilnih rastlin s svojo materjo. Gennaro je delal osem let v krajevni
restavraciji. Leta 1969 se je iz Italije preselil v London, kjer se je leta
1974 poročil; zdaj ima tri otroke. Krajši čas je imel manjše podjetje, ki se je
ukvarjalo z italijanskimi starinami. V Angliji je dobil navdih za kuhanje tudi
zaradi tamkajšnje divjačine in gob, dveh sestavin, ki ga spominjata na njegovo
otroštvo. Pozneje je delal v znanih londonskih restavracijah in v restavraciji Neal Street spoznal Antonia Carluccia.
Restavracijo Neal Street je zapustil
leta
Recepti Njoki z rikoto "Mama Contaldo"
Način priprave: 1. V posodi zmešamo rumenjake in rikoto ter premešamo. Začinimo. Naribamo parmezan in dodamo moko. Zmes premešamo na roke in umesimo testo. Testo narežemo z nožem na nekaj...
Recepti Torta z limono in rikoto
Način priprave: 1. Listnato testo z valjarjem tanko razvaljamo in ga damo v model. Dobro pritisnemo ob stene in pustimo konce, da visijo preko. 2. V posodo damo maskarpone, rikoto in sladkor...
Recepti Tagliatelle s piščančjimi jetri
Način priprave: 1. Suhe gobe za 20 minut namočimo v vodo. 2. V ponev damo kos masla in prepražimo drobno nasekljano čebulo. Ko dobi zlato barvo, dodamo na drobno nasekljana piščančja jetra,...
Recepti Pomarančni rižev narastek
Priprava: 1. Mleko zlijemo v velik lonec in dodamo postrgano vsebino stroka vanilje, grobo narezano limonino lupino ter sladkor. 2. Ko mleko zavre, dodamo riž in zmanjšamo ogenj. Riž pustimo rahl...