Annabel Langbein
Annabel Langbein je znana kulinarična strokovnjakinja iz Nove Zelandije in avtorica osemnajstih knjig o kuhanju. Njene knjige so prevedene v številne jezike; v Evropi, Severni Ameriki in Avstraliji so prodali več kot dva milijona izvodov.
Annabel je diplomirala botaniko na Univerzi Lincoln. Na organskem vrtu v Oaklandu, kjer je doma, ter v svoji koči na obali jezera Wanaka pridela najnujnejše zase in svojo družino.
"Poznavanje in razumevanje rasti rastlin je zelo uporabno, ko gre za kuhanje," pravi Annabel. Je članica Sveta za trajnostni razvoj Nove Zelandije in strastna zagovornica uporabe sezonskih sestavin pri pripravi hrane.
"Zbrati prijatelje in družino pri mizi ob enostavni, vendar izjemni hrani, je najlažja stvar. Zato v svoji oddaji poskušam prikazati, kako kuhati z užitkom in v veselje svojih prijateljev."
Recepti Slana polenta Annabel Langbein
V veliki posodi z debelim dnom zavremo mleko in jušno osnovo. V počasnem curku dodamo polento in ves čas mešamo. Dodamo sol, muškatni orešček in poper. Mešamo, dokler se polenta ne začne gostiti, po...
Recepti Ohrovt z brusnicami Annabel Langbein
V veliki ponvi segrejemo olje. Na njem pražimo šalotko ali čebulo in česen, dokler se ne zmehčata (okrog dve minuti). Ohrovtu odrežemo peclje in ga damo v ponev skupaj s pomarančno lupinico in vodo...
Recepti Tagine z jagnjetino in čičeriko na način Annabel Langbein
Pečico segrejemo na 200 ˚C pri vključenem ventilatorju. Jagnječje krače damo v skledo ali papirnato vrečko skupaj s kuminim, koriandrom, cimetom, origanom, kajenskim poprom, soljo in poprom. Pretre...
Recepti Čilijeva pasta Annabel Langbein
Čili, česen, ingver in olje zmečkamo v pasto v multipraktiku ali možnarju. Posodo z debelim dnom segrejemo na srednje velikem ognju. Dodamo čilijevo pasto in lupinico limone ali limete ter kuhamo. O...